12 csalhatatlan jel, hogy válogatós vagy – és hogyan segít neked is a Random Food

12 csalhatatlan jel, hogy válogatós vagy – és hogyan segít neked is a Random Food

„Nem vagyok válogatós. Mindig mindent megeszek, amit szeretek!” – hangzott el egyszer egy kisfiú szájából egy reklámban, és te most hevesen bólogatsz. Mert bár van néhány (sok!) összetevő és hozzávaló és elkészítési mód és illat és állag és név, ami kizáró ok nálad, ha étkezésre kerül a sor, de amit szeretsz, azt bármikor megennéd.

Ha még bizonytalan vagy, cikkünkből bizonyosságot szerezhetsz válogatósságodról, a végén pedig azt is elmondjuk, hogyan segít majd neked a Random Food.

#1 Online csekkolod az éttermek étlapját, mielőtt ebédelni vagy vacsorázni mész

Egyébként is ritkán mész étkezdébe, mert nem hiányzik az a stressz, amit a pincér megvető pillantása okoz, amikor hagyma nélkül kéred a pörköltet vagy uborka nélkül a hamburgert. Ezt megelőzendő inkább rákeresel az étterem honlapján a menüre, és ha legalább egy ételt találsz, amit biztosan meg tudsz enni, akkor örömkönnyek szöknek a szemedbe.

#2 Bevett válaszaid vannak a „De legalább egyszer kóstold meg!” típusú tukmálásokra

Kezdjük azzal, hogy te azért elég sok dolgot megkóstoltál, csak nagyrészük azonnal a szalvétában végezte! Ha a „Kóstoltam már”, illetve a „Kóstoltam már, és hiába Michelin-csillagos a szakács, akkor sem szeretem” válaszok nem jönnek be, akkor allergiára vagy érzékenységre hivatkozol, vagy legrosszabb esetben azonnali rosszullétet színlelve közlöd, hogy tulajdonképpen nem is vagy éhes.

12 csalhatatlan jel, hogy válogatós vagy – és hogyan segít neked is a Random Food
Köszönöm, nem kérem…

#3 Kellemetlenül sokáig tart felsorolni azokat az összetevőket, amiket nem szeretsz

Legszívesebben felírnád egy névjegy méretű kártyára az összes hozzávalót, amelynek jelenléte egy ételben kizárja, hogy te elfogyasztd. Természetesen ezen a kártyán az is szerepelne, hogy „kivéve nyersen”, „csak nyersen nem” és „nyersen bárhogyan, kivéve…”. Ha megkérdezik, hogy miket nem szeretsz, akkor attól félsz, hogy kifelejtesz valamit.

#4 Nem mindenről tudod megmagyarázni, hogy miért nem szereted

Egyes összetevőknél abszolút tisztában vagy azzal, hogy miért nem tudod megenni őket, de vannak még számodra is rejtélyes elutasításaid. Ugyanakkor arra is fel vagy készülve, hogy számodra egyértelmű indokok („agresszív íze van”, „milyen már az állaga?!”, „ de hát az büdös…” stb.) hallattán hangosan kinevetnek az ismerősök és az ismeretlenek.

12 csalhatatlan jel, hogy válogatós vagy – és hogyan segít neked is a Random Food
Nem tudom, mi ez, de nem szeretem…

#5 Elég egysíkú az étkezésed

Meg vagy róla győződve, hogy ehetnél a jelenleginél jóval változatosabban is, csak írnák oda minden kaja mellé PONTOSAN, hogy mi van benne. Hát ki tudja megmondani, hogy szereti a Stroganoff bélszínt hercegnő burgonyával, amíg csak ezt az ijesztő nevet tudja róla?!

#6 Gonosznak tartod azokat az embereket, akik eltitkolnak egy-egy összetevőt

Mégis ki képes azt mondani, hogy nincs mazsola a túrós batyuban, miközben van benne? És milyen ember az, aki eltitkolja a gomba jelenlétét a bolognai spagettiben? Pedig te még vissza is kérdezel, mosolyogva… Aztán meg a pokolba átkozod a péket és a szakácsot, mert átvert, pedig a pincér és az eladó tehet az egészről…

12 csalhatatlan jel, hogy válogatós vagy – és hogyan segít neked is a Random Food
MUHAHAHAHA

#7 Sokáig tart az online rendelés

Van 4-5 jól bejáratott étel, amit általában választasz, ha a nagy irodai együtt rendeléskor nincs semmi számodra fogyasztható az aktuális sushi bárban, de az a 4-5 kaja tökéletesen azonos szinten van nálad. És mindenki tudja, hogy minél hasonlóbb dolgok közül kell választani, annál nehezebb a döntés…

#8 Nagyon precízen tudsz kipiszkálni bármilyen hozzávalót az ételedből

Már gyerekként tökélyre fejlesztetted azt a taktikát, amivel akár a legapróbb zöldségzöldjét is ki tudod halászni a húslevesből. Szintén álmodból felkeltve is megy az a kényszeredett mosoly és vállhúzás, amit a pincéreknek fejlesztettél ki, amikor elviszik a tányérodat, rajta egy tökéletes kupac kukoricával vagy borsóval, amit pedig gondosan belekevertek a mártásba.

#9 A családi ebédek és vacsorák (olykor) kellemetlenek

Hiába ismernek már hosszú évek óta, a családod tagjai még mindig meglepődnek, ha nem szereted a pacalt vagy a resztelt májat. Szerencsére te már jó előre felvértezted magad az „Akkor egyél vajaskenyeret!” jellegű vicceskedésekre egy kacsintós „Szerencsére azt pont hoztam magammal.” replikával.

12 csalhatatlan jel, hogy válogatós vagy – és hogyan segít neked is a Random Food
Aha… Igen… Nem…

#10 Nem randizol étteremben

Állítólag az evés sok mindent elárul egy emberről, te mégis inkább nagy ívben elkerülöd, hogy szíved választottjával első alkalommal egy étteremben találkozz. Senki sem akarja, hogy egy pincérrel történő szócsata vagy egy kiadós hányás miatt legyen emlékezetes a sorsdöntő randevú…

#11 Van egy jolly jokered

Ha nem valami nagyon fancy vagy nagyon speciális étterembe kell (sőt, muszáj!) menned, és semmi mást nem találsz az étlapon, amit szívesen megennél, akkor jöhet a jolly joker, az ételek McGyvere, ami kihúz a slamasztikából. 10-ből 8 válogatós embernél ez a rántott sajt rizzsel vagy hasábburgonyával.

#12 Vannak mások által nehezen értelmezhető párosításaid

A válogatós emberek esetében nem ritka, hogy olyan ízkombinációért lelkesednek megindokolhatatlanul, ami másokból azonnal kiváltja a gag reflexet. Ilyen például a túróscsusza porcukorral és pörccel vagy a nutellás pizza… Jó étvágyat!

12 csalhatatlan jel, hogy válogatós vagy – és hogyan segít neked is a Random Food
NYAMIIII!

A Random Food rendszerébe összetevők szerinti bontásban kerülnek be az általunk megfelelő minőségűnek tartott éttermek ételei, így az allergének és az intoleranciát okozó hozzávalók mellett azt is pontosan tudja az oldal esze, hogy melyek azok az ételek, amelyekben a legválogatósabbak sem találnak kipiszkálni valót. A fenti díjra egyébként egyik alapítónk, Öcsi az eddigi legesélyesebb…

2 Shares

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük